Test de intoleranță alimentară – prezentare pliant și poster

Test de intoleranță alimentară – prezentare pliant și poster

SMDL “RAMUS” OOD va pune la dispozitie un test pentru intoleranta alimentara, care permite o schimbare pozitiva a regimului alimentar si terapia diferitelor afectiuni ale pacientilor dumneavoastra.

Există două tipuri principale de reacții alergice:

1. Un răspuns rapid mediat de IgE care este asociat cu teste cutanate pozitive. În aceste cazuri, de foarte multe ori pacienții pot pune singuri un diagnostic, deoarece acestea sunt reacții care apar imediat după masă. Aceasta este percepută ca un tip clasic de reacție alergică, în care simptomele clinice se datorează dozelor mari de histamină eliberate.

2. Răspuns întârziat mediat de IgG, cu teste de scarificare negative. Acest tip de reacție alergică este mai dificil de diagnosticat. Se mai numește „intoleranță alimentară” sau „hipersensibilitate alimentară”. În acest caz, se formează anticorpi IgG specifici, care leagă anumite proteine ​​alimentare ca antigene străine. Ca urmare, apare o reacție imună întârziată – în câteva zile.

Boli și simptome asociate cel mai adesea cu o reacție imună IgG transmisă de alimente:

– boală autoimună
– dureri articulare, umflaturi, crampe
– boli respiratorii cronice
– boli cronice ale tractului gastrointestinal (diaree, constipație)
– boli de piele, incl. eczemă

– durere de cap
– oboseala
– depresie
– obezitate
– probleme premenstruale

Testul de intoleranță alimentară se efectuează după consultarea medicului curant, care prescrie o dietă adecvată. Se prelevează o singură probă de sânge venos (mai puțin de 1 mililitru de sânge integral). Este demonstrată prezența IgG specifice. Rezultatul conține informații despre 46 de alimente diferite. Reacția organismului la fiecare tip de aliment este evaluată semi-cantitativ ca: „pozitiv”, „slab pozitiv” sau „reacție negativă”.
Principala recomandare pentru pacient este evitarea alimentelor pentru care s-a stabilit o reactie “pozitiva” sau “slab pozitiva”.

Laboratorul Ramus Vă mulțumim pentru alegere și încredere!

Skip to content