Un nou aparat care procesează peste 300 de probe pe oră la Laboratorul Ramus

Un principiu de bază în dezvoltarea laboratoarelor Ramus este investiția continuă în echipamente noi, moderne, care oferă rezultate rapide și precise, facilitează munca personalului medical și creează securitate pentru medici și pacienți.
Recent, laboratorul de microbiologie din Sofia, Druzhba 1, are un sistem modern de identificare (recunoaștere) Autof MS 1000 – MALDI-TOF, care permite identificarea microorganismelor din probele de material biologic să aibă loc în 24 de ore.Acesta este un pas crucial pentru a asigura o terapie corectă și un tratament eficient pentru pacienți. Deși metodele convenționale sunt precise, ele necesită mult timp.

Autof MS 1000 este o tehnologie analitică inovatoare care are multe avantaje față de tehnicile convenționale în identificarea microorganismelor în microbiologia clinică. Autof MS 1000 oferă o identificare automată, de mare viteză și fiabilă și o clasificare taxonomică indusă de laser a bacteriilor, drojdiilor, ciupercilor și ciupercilor filamentoase pe baza amprentelor proteomice. Numeroase studii au demonstrat acuratețea mai mare, timpul mai rapid de obținere a rezultatelor și costurile mai mici oferite de tehnologia MALDI-TOF în comparație cu metodele clasice:

  • Reduceți timpul de identificare a microorganismelor de 2 până la 3 ori, oferind un diagnostic mai rapid pacienților în 20-24 de ore.
  • Creșterea sensibilității și specificității la nivel de specie și tulpină, asigurând astfel un diagnostic mai precis și un tratament eficient al pacienților.

Avantajele AUTOF MS 1000:

  • Cea mai completă bază de date cu peste 15.990 de specii, inclusiv bacterii și ciuperci, care este actualizată și îmbogățită în mod regulat.
  • Productivitate extrem de ridicată, peste 300 de mostre pe oră.
  • Detector laser de înaltă calitate fabricat în Germania, cu o durată de viață extinsă de minim 60.000 de ore, ceea ce echivalează aproximativ cu un total de 900.000 de mostre identificate.

 

Skip to content