PRIMUL ANALIZOR PENTRU CULTURA BACTERIANĂ ȘI SENSIBILITATE LA ANTIBIOTICE ÎN LICHIDELE CORPULUI ȘI URINĂ

Flexibilitatea excepțională a HB&L este răspunsul la majoritatea nevoilor diverse ale laboratorului modern de microbiologie

HB&L este primul analizor capabil să facă cultură bacteriană, testare RAA și sensibilitate la antibiotice pe probe precum urină, fluide sterile sau nesterile etc. probe biologice. Folosind o tehnologie patentată bazată pe reflexia luminii, este capabil să detecteze prezența bacteriilor. HB&L monitorizează fazele de creștere ale bacteriilor din etapa de inoculare pe mediile de cultură specifice, oferind o curbă de creștere în timp real și un rezultat cantitativ pentru numărul de bacterii în CFU/ml.

Toate probele sunt incubate în sistem la 37°C și sunt detectate doar bacterii vii, în timp ce substanțele nereplicative precum eritrocitele, leucocitele, celulele moarte și sărurile prezente în probă sunt eliminate în timpul citirii inițiale. Nivelul de turbiditate al probei este detectat de un monitor McFarland, iar atunci când proba atinge o valoare de 0,5 McFarland, se redă o alarmă vizuală și sonoră care informează că cultura bacteriană este gata pentru testare cu un panou selectat de antibiotice fără a aștepta sfârșitul analizei și salvarea pașilor de diluare ulterioare. HB&L menține o conexiune bidirecțională cu LIS pentru a comunica datele eșantionului și a trimite rezultatul. Flexibilitatea software-ului HB&L permite producerea simultană a diferitelor teste; fiecare unitate de citire este independentă de celelalte și poate fi configurată în funcție de tipul probei, timpul de incubare, profilul testului, protocolul analitic și valoarea limită. Sunt disponibile două modele de analizor HB&L, una cu poziții pentru 120 de probe, iar cealaltă versiune „ușoară” pentru 60 de probe, utilizată pentru un volum de lucru mai mic de probe. Noi aplicații pentru sensibilitatea directă la antibiotice din culturile de sânge pozitive și screeningul MDRO sunt acum disponibile.

Descriere HB&L UroQuattro
Analizorul realizează cultivarea bacteriană în probe de urină sterilă prin monitorizarea fazelor de creștere ale bacteriilor din momentul inoculării în bulionul specific, dând curba de creștere în timp real și rezultate cantitative pentru numărul total de bacterii în UFC/ml.

AVANTAJE:

  • Screening rapid (în decurs de 3 ore) a uroculturii negative, care reprezintă aproximativ 70-80% din
    toate mostrele.
  • Ușor de utilizat dispozitivul și economisiți timp
  • Nivel scăzut de influență a activității antimicrobiene reziduale și a contaminanților
  • Posibilitatea de încărcare continuă a probelor
  • Standardizarea procedurii și trasabilitatea rezultatelor

APLICARE:

  • Pentru probele de urină, probele puternic pozitive sunt semnalate după 45 de minute, pozitivul până la o limită de 30.000 CFU/ml la 3 ore, rezultatele pentru probele negative sunt disponibile după 3 ore.
  • Analizorul permite raportarea rezultatelor negative în aceeași zi. Având în vedere faptul că acestea reprezintă aproximativ 70%-80% din toate probele, aceasta înseamnă că o mare parte a
    mostrelor și rezultatelor vor fi scrise în cursul zilei. Acest lucru aduce avantaje laboratorului, datorită faptului că rezultatele sunt raportate câteva ore mai târziu dupa primirea probei, nu a doua zi, cum este cazul metodelor convenționale de operare.
  • Detectată prezența numai a bacteriilor vii, interferențele cu substanțe care nu se replica, cum ar fi eritrocitele, leucocitele, celulele moarte
    si sărurile care se găsesc în probă sunt eliminate la citirea inițială.
  • Posibilitatea de accelerare a procesului de identificare și antibiogramă pentru monculturi – cu un rezultat pozitiv confirmat și pregătirea unui preparat pentru a distinge specia bacteriei, o metodă (manuală sau automată) de identificare și antibiograma, ale cărei rezultate urmează să fie raportate a doua zi, nu la 48 de ore, cum este cazul metodei tradiționale.
  • Se evită influența contaminanților a căror creștere va fi sub prag și nu va fi raportata ca un număr semnificativ de microbi.
  • Procedura ușoară și convenabilă lucrul cu probele și dispozitivul – pentru inoculare este nevoie de 0,500 ml  urină, care se inoculează cu ajutorul unei pipete. Procedura de încărcarea este ușoară și rapidă, probe noi pot fi încărcate în orice moment al analizei ca fiecare probă nouă este numărată independent de cele precedente. Posibilitate de conectare cu LIS.
  • Sensibilitate și specificitate ridicată a testelor, standardizarea și automatizarea analizei, trasabilitatea completă a probei, pragul și timpul de incubare definite de utilizator a analizei.
Skip to content